Бісквітний рулет з вершками

Як зробити Бісквітний рулет з вершками простий рецепт.

Інгредієнти

олія 60г
Молоко 80г
Борошно слабка 100г
6 яєць С1
Дрібний цукор 70г
Лимонний сік 2г
Вершки 33-35% 250г
Цукрова пудра 25г

Всі інгредієнти кімнатної температури.

Бісквітний рулет з вершками покроковий рецепт

1. 1. Духовку розігрійте до 170С в режимі конвекція.
2. Застеліть форму пергаментом або килимком, створивши бортики. В оригінальному рецепті на цю розкладку використовується форма розміром 26х39см.
3. Об’єднайте віночком молоко і рослинне масло до однорідності. Додайте жовтки шести яєць, об’єднайте. На відео я спочатку додаю борошно, але зручніше буде почати з жовтків.
4. Просійте до молоченной суміші борошно і знову добре вымешайте.

2. 5. Почніть збивати білки, додавши до них лимонний сік. Коли вони перетворяться в піну, додайте третину цукру, продовжуйте збивати, поступово додаючи цукор ще в два-три етапи. Збивайте меренгу до м’яких пік. Не добавитесь щільної текстури, інакше рулет потріскається.
6. Введіть третину меренги в молочно-борошняну суміш і перемішайте, полегшуючи масу. Потім додайте решту меренгу і вимішайте до однорідності віночком або лопаткою, акуратними рухами захоплюючи тісто знизу-вгору.
7. Розподіліть тісто за формою, розрівняти лопаткою або спатулой. Можете пару разів ударити листом про поверхню столу, щоб ще рівніше розподілити тісто.
8. Надішліть майбутній рулет в розігріту духовку на 35 минут.

3. 9. Готовий бісквіт пружинить, якщо натиснути на нього пальцями, і повертає форму.
10. Перенесіть бісквіт на решітку і дайте охолонути до температури тіла. Не потрібно остуджувати занадто довго, інакше він потріскається.
11. Накрийте рулет пергаментом і переверніть на стіл. Зріжте з короткої сторони край бісквіта під кутом. Інші три сторони рівно обріжте.
12. Вершки збийте з цукровою пудрою до щільності і розподіліть по рулету. Згорніть рулет і замотайте його в пергамент або плівку, приберіть в холодильник на час.

4. Мені більше сподобався рулет на наступний день, коли трохи просочилася. Але в цілому, я звичайно виправила б у ньому багато. Як мінімум замінила б крем і додала який-небудь фруктовий конфітюр, а може навіть і просочення для бисквита.

Відео рецепт 👇