Болгарське лечо глобус на зиму як в срср раніше

Ностальгічне лечо «ГЛОБУС» з 80-х. Мені дуже сподобалося! Смачно і ароматно! Болгарське лечо глобус на зиму як в срср раніше простий рецепт в банках.

Інгредієнти

(вага очищених продуктів):

✔️2 кг помідорів
✔️1,5 кг солодкого перцю
✔️1 гострий перець
✔️500 гр ріпчастої цибулі
✔️500 гр моркви
✔️1 стакан рослинного масла
✔️1 склянка цукру
✔️2-3 ст л солі
✔️1/2 склянки 6% оцту
✔️5 лаврових листів
✔️5-10 горошин чорного перцю

Болгарське лечо глобус на зиму як в срср раніше покроковий рецепт

1. Помідори і гострий перець пропускаємо через м’ясорубку, моркву тремо на крупну тертку, цибулю чверть кільцями, перець або невеликими шматочками або теж соломкой.
2. Помідори викласти в каструлю з товстим дном, додати половину норми солі і цукру і уварювати після закипання 30 хв, періодично помішуючи. У уварившийся соус додаємо всі інші продукти і другу частину солі і сахара.
3. після закипання Варимо 15 хв для хрусткого перцю і 20 хв для більш м’якого перчика. Розливаємо в стерилізовані банки гарячим, закатуємо і даємо охолонути в перевернутому вигляді, укутав.