Болгарський перець фарширований баклажанів на зиму в томаті

Болгарський перець фарширований баклажанными рулетиками з часником і зеленню – готове святкове блюдо з банки! Консервуємо на зиму🤗. Болгарський перець фарширований баклажанів на зиму в томаті простий рецепт в банках.

Інгредієнти

Інгредієнти на 8-10 літрових банок:
✔️40 шт очищеного болгарського перцю середнього розміру
✔️10 баклажанів
✔️часник 4 великі головки або більше
✔️по 2 пучка кінза+петрушка або кінза+кріп, можна тільки кріп 4 пучка
✔️мелений запашний перець

Маринад для варіння овочів:
✔️0,5 л 6% оцет
✔️0,5 л води
✔️0,5 літра олії
✔️100 гр солі
✔️100 гр цукру

Маринад для заливки в банки
✔️2 л томатного соку
✔️2 ст ложки солі
✔️100 мл 6% оцту
✔️лавровий лист, запашний перець

Болгарський перець фарширований баклажанів на зиму в томаті покроковий рецепт

1. У баклажанів зрізаю шкірку уздовж з одного боку і нарізаю далі язичками по 0,5 см завтовшки, у останнього так само зрізаю шкірку, шкірка залишається тільки по краях язичків, у середнього баклажана виходить 4-5 шт язичків. у перцю видаляють плодоніжку і семечки.

2. Варю маринад для овочів – кип’ячу всі інгредієнти і обвариваю в ньому спочатку перець за 2,5 хвилини з кожного боку, а потім баклажани. часник тисну або через прес або в блендері, з’єдную з дрібно січеною зеленню і запашним перцем, викладаю суміш на остиглий баклажан і повертаю щільно рулетом, начиняю рулетами баклажаны.

3. Фаршировані перці розкладаю по літровим банкам. варю маринад для заливки: з’єдную всі інгредієнти і варю 30-40 хв. ставлю каструлю на плиту, на дно рушник, ставлю банки, щоб не торкалися один друга.

4. Томатним заливаю маринадом перці, трохи відсуваю перці від стінок, щоб маринад проник скрізь, не повинно залишитися пустот і повітря! накриваю стерильними кришками, вливаю в каструлю теплу воду по плечики банок, як закипить вода стерилизую 30 хв. закочую і в «шубу» до повного остывания.

Відео рецепт 👇