Тісто листкове бездріжджове

Як смачно зробити Тісто листкове бездріжджове простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. ЛИСТКОВЕ ТІСТО. Всі, хто готував, були в захваті від цього тесту. Рецепт на 10 порцій( кожна порція 400 г)

Інгредієнти

📌 5 жовтків
📌 1 ч. л солі
📌 1 ч. л лимонної кислоти
📌 200 г рослинного масла
📌 1 літр холодної води
📌 2 кг борошна( використовуйте перевірену!) вищого гатунку!!!
📌 трохи борошна на подпыл
📌 1 кг якісного маргарину для листкового або якісно масла (82,5%)

Тісто листкове бездріжджове покроковий рецепт

1. До жовтків додати сіль, диморфную кислоту, переміщати, далі влити рослинне масло і воду, все перемішати. В самому кінці просіяти борошно( можна відразу всю) і почати гарненько! Прям дуже добре вимішувати тісто! Тісто треба вимісити до стану гладкості, щоб воно блищало! Обов’язково під час вымеса тесту треба його гарненько відбити!

2. Прям об стіл, щоб наситити його киснем. На відео ви бачите яке пористе тісто виходить. Як тільки вымесили даємо тісту відпочити десь 30 хвилин. Маргарин заздалегідь дістаємо з холодильника, щоб він був м’який. Тісто ділимо на рівні частини( 10 частин, я робила пів-порції 5 штук )

3. Розкачуємо кожен шар у невелику коржик, в середину кладемо 100 грам маргарину, збираємо як хінкалі, защипуємо і акуратно розгортаємо, масло рівномірно розподіляючи по тесту. Далі складаємо як на відео, і прибираємо на 30 хвилин у холодильник. Далі процес я не відзняла, але там все просто. Кожне листкове тісто, ще раз розкачуємо і знову складаємо прямокутником і знову в холодильник і так зробимо 3-4 рази! Якщо тестом не будете користуватися, то його треба заморозити!

Відео рецепт 👇