Як смачно зробити Булочки гарбузики простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Смачні, ароматні булочки з гарбузом з гарячим чаєм або молоком …..ммм…. Що може бути краще холодним осіннім вечором? Готувати обов’язково!
Інгредієнти
✅Пюре гарбуза – 150 гр
✅Молоко – 150 мл
✅Цукор – 120 гр
✅Вершкове масло – 50 гр
✅Сіль – 0,5 ч. л
✅Ванілін – 1 пакетик
✅Борошно – 400-450 гр
✅Дріжджі – 6 гр
✅Цукор і кориця – для посипання (за бажанням)
✅Жовток для змазування
Булочки гарбузики покроковий рецепт
1. Пюре з гарбуза робимо самі, для цього гарбуз почистити, порізати і запекти в духовці до м’якості, у мене пішло 40 хвилин часу, але час залежить від сорту гарбуза, перевіряйте. Можна зробити простіше, порізати і відправити в мікрохвильовку хвилин на 5, обов’язково накрити ковпаком і підлити крапельку воды.
2. Подрібнюємо блендером👌 Далі змішати тепле молоко, цукор, ванілін, сіль, пюре гарбуза, розтоплене вершкове масло (охолодити). Додати дріжджі, дати їм трохи розійтися і поступово підсипаючи борошно замісити тісто. Прибрати тісто під плівку на расстойку в тепле місце приблизно на 1 час.
3. Далі з тіста сформувати колобки (8-10 шт), обмотати кожен колобок ниткою, формуючи гарбузика як показано на відео (не перетягуємо нитка). Нитка вибирайте товстіший (у мене звичайна, але в 4 шари).
4. Дати тыковкам піднятися, змастити жовтком і посипати цукром з корицею. Прибрати в розігріту до 180 градусів духовку до румяности.
5. Остудити булочки і видалити нитки (тут доведеться длубатися, але що не зробиш щоб здивувати коханих😁) І можна кликати своїх за стіл, хоча вони самі збіжаться разом з сусідами на ці аромати😂
Відео рецепт 👇