Булочки Майорка

Як зробити Булочки Майорка рецепт простий в духовці. Такі домашні, вершкові, м’які, повітряні немов хмарина і, звичайно ж, смачні. Це все про них, про булочках. Печу не перший раз, але коли вирішила поділитися рецептом, то без казусів не обійшлося. Духовка вирішила відправити мене в нокаут🥊 Довелося поборотися🤼 Хоча від однієї думки, що підійшли булки мені доведеться просто викинути у відро, мені ставало погано. З горем навпіл я таки зібралася і здобула перемогу ✌🏻 Булочки спеклися! Фух 😅 ⠀ до Речі, ці булки готуються безопарним способом. Але я так не люблю. Тісто адже дуже здобне 😋 Мені ж треба по-своєму, з премудростями🙈 ⠀ З приводу білків. З них можна приготувати безе; смачне «забуте» печиво або ще що-небудь придумати. На худий кінець-заморозити

Інгредієнти

Тісто
120 мл молока
80 мл води
75 г цукру
10 г ван. цукру
100 г сл. масла
4 жовтки
18 р пресів. дріжджів
0,5 ч. л. солі
500 г просіяного борошна(+/-)

для прошарку 40 г сл. масла

Всі продукти кімнатної tº ☝

Булочки Майорка покроковий рецепт

1. Опара: молоко з водою підігріла до 38ºС, розпустила в них дріжджі з 1 ч. л. цукру (із заг. к-сті), додала 5 ст. л. з гіркою борошна (із заг. к-сті), перемішала до однорідності, затягла плівкою, прибрала на підйом ⠀ Перемішала жовтки, сіль, цукор, ван. цукор, масло, поєднала з готової опарою, перемішала до однородности.
2. Додала борошно (не всю відразу, залишаю пару ложок). Перемішала ложкою до з’єднання продуктів. На стіл висипала решту борошна, замісила тісто (10 хв). Воно буде дуже м’яким ⠀ Тісто виклала в змащену раст. маслом ємність, прибрала під плівку на підйом Тесту зробила обминку, знову прибрала на підйом ⠀
3. Килимок змастила раст. маслом, виклала тісто, не обминаючи розправила руками в прямокутник, розкрутила в пласт ≈56х42 див. Пласт змастила сл. маслом, порізала на смужки шириною 2. 5 див. Кожну згорнула в рулончик, хвостик сховала під низ, виклала на деко застелений(9 шт).
4. Прибрала під плівку на расстойку (≈45 хв). Випікала при t 180 ° С ≈ 18 хв. Враховуйте особливості своєї духовки Булка дати охолонути, після посипати сах. пудрою