Як смачно зробити Булочки з сиром з дріжджового тіста простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Ці повітряні булочки з сиром порадують точно порадують всіх 🥰.
Інгредієнти
Час приготування 1 год + близько 2 год на тісто, 20 шт
Тісто:
430-450 г борошна
50 мл молока
50 мл води
75 г цукру
25 г свіжих дріжджів (або 8 г сухих)
3 яйця С1
45 г вершкового масла кімнатної температури
1/2 ч. л. солі
Начинка:
300 г сухого сиру
2 ст. л. цукру
1 ч. л. ванільного цукру
1 ч. л. кукурудзяного крохмалю
1/2 яйця
Для змащування: 1 яйце + 1 ч. л. молока
Булочки з сиром з дріжджового тіста покроковий рецепт
1. Приготуйте інгредієнти для тіста. В теплій воді і теплому молоці розчиніть дріжджі, 1 ч. л. цукру 2 ст. л. борошна (із загальної кількості). Залиште опару для підйому хвилин на 15. У мисці збийте вінчиком яйця з цукром і сіллю. Влийте підійшла опару, всипте борошно, перемішайте. Частинами вмішайте м’яке вершкове масло і вимісити тесто.
2. В міксері я вымешивала 10 хвилин. Сформуйте з тіста кулю, викладіть в миску, змащену рослинним маслом, накрийте харчовою плівкою і залиште в теплому місці на 1 годину до збільшення в об’ємі в 2 рази. Коли тісто підніметься, обімніть його і дайте піднятися ще раз. Для начинки сир протріть через сито, додайте цукор, ванільний цукор, крохмаль, 0,5 яйця, перемешайте.
3. Робочий стіл припылите борошном. Тісто розділіть на 2 частини. Розкачайте тісто в прямокутний пласт, товщиною 2-3 мм. Намажте його 1/2 сирної начинки. Складіть краю до центру, защипайте. Можна пройтися несильно качалкою по отриманому прямоугольнику.
4. Розріжте на 10 смужок, кожну смужку перекрутіть кілька разів. Викладіть на деко з папером для випічки на відстані один від одного. Накрийте плівкою і залиште на 10-15 хвилин. Підійшли булочки змастіть сумішшю яйця і молока. Випікайте в заздалегідь розігрітій до 180 градусів духовці ~15 хвилин до золотистого цвета.