Бурякова ікра на зиму через м’ясорубку з часником дуже смачна в банках простий рецепт (або заправка для борщу).
Інгредієнти
Буряки 1кг
Моркву 1кг
Помідори 1,5 кг
Вода 150мл
Цибулю 0,5 кг
Часник сублімований 1чл
Лавровий лист 5 шт
Цукор 2стл
Сіль 1,5 стл
Перець чорний мелений 0,5 чл
Рослинна олія 250мл
Оцет 9% 2-3стл
Бурякова ікра на зиму через м’ясорубку з часником дуже смачна покроковий рецепт
1. Помідори порізати, додати воду і довести до кипіння. Перетворити в томат, вилити в каструлю (5литровая ідеальна). Цибулю, моркву, буряк почистити і натерти на тертці або пропустити через м’ясорубку або комбайн з великої теркой.
2. Додати овочі до томату, сіль, цукор, перець, лавровий лист, олію. Перемішати, довести до кипіння, знизить вогонь, щоб було повільне кипіння і тушкувати під кришкою 1,5 години Додати часник, 2стл оцту, перемешать.
3. Ложку ікри покласти в тарілку, трохи остудити і спробувати. При необхідності, додати сіль, перець, цукор, ложку оцту за смаком. Закрити в стерильних банках. Зберігати в шафі або підвалі. Вихід 5 банок по 500мл.