Як зробити Чеський Трдельник домашній простий рецепт. Звичайно, не такий ідеальний по виду, але за смаком один в один! Роки два планувала їх приготувати і ось, нарешті, дійшли руки🤤 Артем все питав «заааачем» і подкатывал очі, коли я чергову тубу від паперових рушників ховала в шафку 😂
Інгредієнти
250 гр молока
7 гр сухих дріжджів
50 гр цукру
450-460 гр борошна
80 гр вершкового масла
1 яйце
2 жовтки
Щіпка солі
Додатково:
Вершкове масло
Цукор + кориця
Картонні туби від паперових рушників
Фольга
Чеська Трдельник домашній покроковий рецепт
1. Готуємо опару: 125 гр молока підігріти, додати дріжджі, цукор і столову ложку борошна, дуже добре розмішати до розчинення дріжджів. Накрити плівкою і залишити в теплі на 20 хвилин. Решту молока 125 гр підігріти, додати масло, перемішати до повного розчинення масла. Трохи остудити. Просіяти в окрему миску борошно, сіль, додати яйце, жовтки, опару (підійшли дріжджі), молоко з маслом. Замісити тісто. Я це робила в міксері з допомогою насадки крюк.
2. Тісто має трохи липнути до рук, але бути еластичним. Сформувати з тіста кулю і прибрати в тепле місце на 1 годину. Коли тісто підійде, воно буде дуже еластичним і приємним на дотик. Після того як тісто збільшиться в розмірах, обім’яти і поділити на частини. У мене вийшло 8 кульок по 100-120 гр. З кожної кульки сформувати «ковбаску/джгутик», товщиною з мізинець, довжина десь 50-60 см.
3. Отриманим тестом обмотати тубу, заздалегідь загорнуту у фольгу. Кожен виток робити трохи в нахлест. Верхні і нижні «хвостики» тесту добре защипнути щоб трдельник не розвалився при випічці. Змішати цукор і корицю. Розтопити трохи вершкового масла для змащування. Цукор з корицею висипати на доску.
4. Змастити маслом трдельник. Гарненько обваляти трдельник в цукрі, трохи притискаючи тісто. Випікати вертикально хвилин 20-25, при 180 градусах на самому нижньому деку, але краще дивитися на саму випічку, вона повинна підрум’янитися з усіх боків. Можна робити горизонтально, але мені здалося це не вдалим рішенням. Остудить.