Чізкейк з мусом і желе з чорної смородини

Чізкейк з мусом і желе з чорної смородини простий рецепт. Чізкейк приготований за всіма канонами ідеальних чізкейків. Тільки зі своєю родзинкою (точніше, пюрешинкой) 😉 Перший шар – класичний чізкейк, другий – смородиновий мус, і третій – тонкий шар агарового желе

Інгредієнти

(⌀15 см):

Основа:
🟤 Бісквітна крихта 50 р
🍏 Яблучне пюре 20 г

Нижній шар:
🧁 Крем-чіз 110 р
🥛 Вершки 33% 55 р
🥚 Яйце 1 шт (С1)
✨ Пудра эритрита 35 р
🍚 Кукурудзяний крохмаль 4 р

Мус:
Пюре чорної смородини 125 р
🥛 Вершки 33% 75 р
✨ Пудра эритрита 30 р
🥄 Агар 1 ч. л

Желе:
Пюре чорної смородини 60 р
🍯 Сироп топінамбура 10 р
🥄 Агар 0,5 ч. л

Чізкейк з мусом і желе з чорної смородини покроковий рецепт

1. Основа:
Бісквітну крихту змішати з пюре і, розподіливши за формою (застелити пергаментом), відправити в духовку при 180°C на 5 хвилин. Після чого повністю остудить.

2. Крем:
*всі інгредієнти кімнатної температури. В розім’яту крем додавати вершки, крохмаль, эритрит і яйце, потім залити у форму. На нижній рівень духовки поставити деко з гарячою водою.

В середину духовки поставити чізкейк і випікати при 160°C 1 годину в режимі «нижній нагрів». Якщо немає «нижнього нагріву», то використовувати режим «верх-низ» і прикрити форму фольгою через 30 хвилин випікання. Готовий чізкейк (у нього повинна злегка тремтіти серединка) залишити остигати в духовці 2 години, дверцята приоткрыть.

3. Мус:
Агар замочити в 40 мл води, залишити на 10 хвилин. Потім нагріти, щоб він розчинився. Збити вершки до значної густоти, підсипаючи эритрит. Додати пюре смородини (або перетерти через сито ягоди). Продовжуючи збивати мус, влити агар на віночки тонким струменем. Збити ще трохи. Перелити отриману масу у форму, поставити в холодильник на 1 час.

4. Желе:
Замочити агар у 20 мл води. Залишити на 10 хвилин, потім нагріти, щоб він розчинився. До пюре смородини додати сироп і агар, перемішати. Влити отриману масу поверх мусу і залишити в холодильнику до повного застывания.

Відео рецепт 👇