Апельсиновий кекс з кремом

Як смачно зробити Апельсиновий кекс з кремом простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Кекси – це не иссякакмый джерело натхнення. Стільки можна придумати різних смакових поєднанні! Я вам сьогодні пропоную зробити зимовий апельсиново-журавлинний кекс і прикрасити його ніжним кремом. Вийде справжнє святкове частування. Кекс просто приголомшливий! Вологий, щільний, ароматний. Він вам обов’язково сподобається!

Інгредієнти

Для тесту:
135 г вершкового масла кімнатної температури
220 г цукру
10 р цукру з натуральною ваніллю
3 яйця
240 г борошна
9 г розпушувача
Цедра і сік 1 апельсина
45 г жирних вершків
100 г в’яленої журавлини

Для крему:
125 г маскарпоне
110 г вершків 33-35%
30 г цукрової пудри

Апельсиновий кекс з кремом покроковий рецепт

1. Збити масло з 2 видами цукру. По одному додати яйця, кожен раз ретельно збиваючи масу. Борошно просіяти з розпушувачем. Влити в масляну суміш половину апельсинового соку, додати цедру і половину борошна з разрыхлителем.

2. Перемішати. Додати сік, що залишився, борошно і вершки. Перемішати до однорідності. Додати журавлину, перемішати. Викласти тісто у форму, застелену папером для выпечки.

3. Випікати в розігрітій до 180 С духовці 50-60 хвилин. До сухої зубочистки. Готовий кекс повністю остудити. Для крему збити всі інгредієнти до стану густого крему. Прикрасити кекс.

Відео рецепт 👇