Чорничної випічки багато не буває, тому поділюся з вами ще одним рецептом, який я приготувала з своїх чорничних запасів. А вони ось тільки зараз починають закінчуватися)))🙈 Чорничне печиво квадратики зі сметаною простий рецепт.
Інгредієнти
Борошно 130 гр.
Вівсяні пластівці 70 гр.
Цукор в тісто 40 гр.
Масло вершкове 100 гр.
Щіпка солі
Розпушувач 1/2 чл.
Чорниця 200 гр.
Сметана 200 гр.
Яйце 1 шт.
Крохмаль 1 ст. л
Цукрова пудра 40 гр.
Цедра лимона 1 чл.
Мигдальні пелюстки 3 ст. л.
+ Цукрова пудра для прикраси.
Чорничне печиво квадратики зі сметаною покроковий рецепт
1. Борошно разом з вівсяними пластівцями пересипте в миску, туди ж додайте цукор і розпушувач, щіпку солі. Перемішайте віночком. Вершкове масло розтопити в сотейнику на сковороді. Влийте масло до сухих інгредієнтів і швидко перемішайте вилкой.
2. Масло повинно змішатися зі всієї борошном і маса повинна бути схожою на крихти. Можна в тісто додати трохи лимонної цедри. Невелику прямокутну або круглу форму (краще зі знімним дном) застеліть папером і висипте все тісто, утрамбуйте його руками і приберіть в холодильник.
3. Ягоди промийте. Сметану і яйця покладіть в миску, додайте цукрову пудру, крохмаль, цедру лимона і перемішайте. На основу з тіста висипте ягоди, залийте сметанним кремом, зверху посипте мигдальними лепестками.
4. Випікайте при 175С близько 30 хвилин, до готовності. Остудіть, наріжте, посипте пудрою і подавайте до столу.