Чорничний зефірний тарт з апельсином

Чорничний зефірний тарт з апельсином. Впевнена – ви такий десерт ще не пробували.

Інгредієнти

Тісто:
30гр мигдальної муки
70гр цукрової пудри
200гр борошна
100гр вершкового масла
50гр яйця
Щіпка солі

В сотейник
150гр чорничного пюре
100гр апельсинового соку
11гр агару
200гр цукру
50гр інвертного сиропу
Цедра апельсина

В діжу:
70гр білка
70гр цукру

Глазур:
100гр темного шоколаду
1ст ложка соняшникової олії

Чорничний зефірний тарт з апельсином покроковий рецепт

1. Тісто:
В чаші міксера змішуємо мигдалеву борошно, борошно звичайну, цукрову пудру, сіль, і охолоджене вершкове масло (нарізати кубиками) Перемішуємо інгредієнти насадкою гак до крихти. Додаємо яйця, збиваємо і замішуємо тесто.

2. Розкачуємо тісто між двома силіконовими килимками і пласт тіста прибираємо в холодильник на п’ять годин. Перфорованими кільцями формуємо тарти і заморожуємо їх перед випіканням хвилин десять. Випікаємо тарталетки в духовці при температурі 160 градусів (режим конвекція) приблизно 20 минут.

3. Переходимо до приготування зефіру. Змішуємо всі інгредієнти в сотейнику і варимо сироп 4 хвилини з моменту закипання. Паралельно збиваємо меренгу до щільного піку. Зефірна маса нам потрібна рідка, тому вливаємо сироп в меренгу відразу весь і збиваємо масу не довше двох хвилин. Перекладаємо масу в кондитерський мішок без насадки і відсаджуємо зефір в тарталетки.

4. Покрити тарталетки можна шоколадної глазурью.

5. Шоколад розтопити, додати масло , перемішати, залити глазур’ю зефир.

Відео рецепт 👇