Як зробити Човники з запеченими овочами і сиром фета рецепт простий. Випічка з соковитою начинкою, м’яке тісто з хрусткою скоринкою. Готується просто і швидко.
Інгредієнти
на 4 шт. човники.
⠀
Тісто:
Кефір – 200 мл
Яйце – 2 шт
Масло рослинне – 3 ст. л.
Сода – 1 ч. л.
Сіль – щіпка
Борошно – 450 гр
⠀
Начинка:
Помідор – 2 шт
Перець болгарський – 2 шт
Баклажан – 2 шт
Кінза свіжа – 4 ст. л.
Кріп свіжий – 2 ст. л.
Вершкове масло – 40 гр
Сіль – за смаком
Перець чорний мелений – за смаком Фета – 40 гр
Яйце для змащування – 1 шт
Човники з запеченими овочами і сиром фета покроковий рецепт
1. Готуємо тісто: У кефір всипати соду – перемішати. Розбити два яйця, влити рослинне масло – перемішати. Всипати сіль, борошно – замісити тісто. Тісто має бути м’яким і трохи липким. Загорнути тісто у харчову плівку, залишити відпочивати на 20 хвилин. ⠀ Овочі помити, обсушити, покласти на деко, застелене фольгой.
2. Запікати в духовці під грилем, при температурі 240 градусів. Помідори і перець запікаються 20 хвилин. Баклажан – 30 хвилин. Запікаємо до підпалин. ⠀ Запечені овочі очистити від шкірки, подрібнити. Додати туди подрібнену зелень, сіль, чорний перець і дрібно нарізати шматочки вершкового масла.
3. перемішати Начинку. ⠀ Тісто розділити на 4 частини. Тісто розкачати в овал, покласти на середину начинку, не доходячи до країв. Добре защипати краї тіста, сформувати «човник». ⠀ Викласти човники на деко. Зверху на начинку розкришити сир Фета. Тісто змастити яйцем. Випікати в нагрітій духовці до 200 гр, 15 минут.