Супер-сніданок або десерт! Якщо відкрию свій ресторан, то Датський млинець обов’язково буде в меню! Він випікається в духовці, чавунній сковороді або зі знімною ручкою. Як зробити смачний Датський млинець в духовці рецепт простий.
Інгредієнти
Яйця – 3 шт.
Молоко – 3/4 склянки
Цукор – 1 ст. л.
Сіль – 1 щіпка
Ванілін – щіпка
Розпушувач – 1/4 ч. л.
Борошно пшеничне – 3 / 4 склянки
Масло вершкове – 1 ст. л.
⠀
Для подачі:
Сирний сир або сир (150г) + згущене молоко за смаком.
Або:
Вершки (жирність 30%) – 1 стакан + цукрова пудра за смаком
⠀
Ягоди, фрукти, горіхи, шоколад, джем і тд 😃😋
Датська млинець в духовці покроковий рецепт
1. Яйця збиваємо з цукром, сіллю і ваніліном до розчинення крупинок. Борошно змішати з розпушувачем і вводимо частинами. ⠀ Вливаємо молоко кімнатної температури і виходить тісто, як на млинці. ⠀ Розігріваємо Сковороду в духовці (180°) або на плиті, кладемо вершкове масло і назад в духовку, чекаємо коли масло розтане і «зашкворчит».
2. Виливаємо тісто і ставимо в духовку приблизно на 30 хвилин. ⠀ Зверніть увагу як тісто буде вистрибувати з сковороди 😀. Воно піднімається уздовж стінок, коли дістанете з духовки, опаде, вийде ніжний, м’який, золотистий млинець у формі чаші. ⠀
3. Даємо трохи охолонути і викладаємо зверху сирний крем або збиті вершки, з ягодами і фруктами (у мене карамелізований персик). ⠀ Спробуйте, як це смачно!
Відео рецепт 👇