Як зробити пишні сирні сирники з родзинками на сковороді простий рецепт.
Інгредієнти
(~ 14 шт.)
• сир – 500 г
• цукор – 20 р
(граммовка цукру може змінюватись в залежності від ваших смакових уподобань)
• борошно – 50 р
• яйце – 1 шт.
• жовтки – 2 шт.
• щіпка солі
• манка/панірувальні сухарі
• сушена журавлина (за бажанням)
Пишні сирні сирники з родзинками на сковороді покроковий рецепт
1. Для початку нам знадобиться гарний настрій і трохи вільного часу. Потім потрібно перетерти сир через сито. Це один з найважливіших етапів в приготуванні сирників! Тут доведеться докласти трохи зусиль, зате сирники виходять дуже нежные.
2. Я пробувала готувати сирники з сиру різної жирності (5%/9%/сільський сир), головне – не беріть занадто м’який. А сільський сир додайте трохи більше цукру. До сиру додайте яйце, жовтки, цукор, сіль і просіяне муку.
3. Щоб урізноманітнити смак сирників покладіть трохи сушеної журавлини і перемішайте масу до однорідності. Далі сформуйте невеликі “шайби” з сирної маси з допомогою плоского ножа. Якщо маса липка, змочіть руки водой.
4. Для панірування я використовую манну крупу або панірувальні сухарі. На мій погляд, з панірувальними сухарями сирники покриваються красивою золотистою скоринкою і виходять вкуснее.
5. Готуйте сирники під кришкою на середньому вогні з невеликою кількістю рослинної олії до появи золотистої скоринки. Готові сирники викладіть на тарілку з паперовим рушником, щоб воно ввібрало зайвий жир.
6. Подавайте з домашньої солоної/лимонної карамеллю або вишневим соусом. Додатково можна прикрасити сирники мигдалевими пелюстками або свіжими ягодами.
Відео рецепт 👇