Як зварити кашу пшоняну з гарбузом на молоці

Як зварити кашу пшоняну з гарбузом на молоці простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Ранок почався з приготування ПШОНЯНОЇ КАШІ З ГАРБУЗОМ на молоці. А як інакше, якщо захотілося кыстыбый з гарбузово пшоняної начинкою😋. Адже й раніше у татар так було заведено: спочатку готували кашу до сніданку, готували її багато.
Складали всі інгредієнти у великій чавунний або глиняний горщик і відправляли нудитися на всю ніч в піч. Щоб прокинувшись вранці подати до столу готову кашку. Потім залишилася частиною начиняли коржі і робили КЫСТЫБЫЙ. Які зазвичай брали з собою на роботу і їли на обід.
Це пізніше їх стали готувати окремим блюдом. Взагалі до пшону було окреме повагу. У книгах татарських рецептів розповідається про те, що з пшона готували каші, супи, пироги, пиріжки, оладки, млинці. Навіть у дуже бідних сім’ях, де не могли собі дозволити надмірностей, пшоно і картопля були основними продуктами.

Інгредієнти

дивіться нижче

Як зварити кашу пшоняну з гарбузом на молоці покроковий рецепт

1. Способів її приготування багато. Ви можете готувати і з гарбузом і без неї, рідку або густу. Я ж частіше готую рідку кашу. Деякий час назад, коли консультувалася з лікарем з приводу цукрового діабету у свекрухи, отримала рекомендацію готувати саме рідкі каші, щоб не було різкого підвищення цукру в крові (на замітку вам). На 2-3 столові ложки крупи, 2 склянки води або молока, або упереміш по склянці того і другого.
2. Крупу добре промиваю і замочую на ніч у воді( не менше 4-5 годин). Перед готуванням знову добре промиваю і заливаю склянкою води. Доводжу до кипіння і на мінімальному вогні даю нудитися до напівготовності. Доливаю склянку молока, трохи солю до смаку і доводжу до готовності. Якщо ж ви вирішили як і я приготувати з гарбуза. Тут можна очищену від шкірки гарбуз порізати кубиками або натерти на крупній терке.
3. І в залежності від сорту додати в кашу на початку( якщо твердий сорт) або в середині варіння. А можна запекти в духовці і подавати з готовою кашею. Готову кашу подаємо з маслом вершковим або топленым.
4. Якщо готували на воді то ложечка лляного, оливкової, конопляного і т. д. на ваш смак, масла буде що треба). Цукор я не кладу, частіше додаю мед. Гарбузово пшоняна каша на молоці з медом, це дуже вкусно.