десерт Безе Анна Павлова з лимонним курдом простий рецепт торта.
Інгредієнти
Для безе
Білок – 170 р
Цукор – 230 г
Крохмаль кукурудзяний – 14 р
Вода – 30 г
Для курда
Лимон – 1 шт
Вершки 33% – 50 г
Масло вершкове – 100 г
Жовтки – 105 р
Цукор – 160 г
Крохмаль кукурудзяний – 8 г
десерт Безе Анна Павлова з лимонним курдом покроковий рецепт
1. На середній швидкості міксера збиваємо холодні білки до того моменту, поки побачимо що на дні не залишилося рідкого яєчного білка; все повністю взбилось в піну. Не перестаючи збивати, поступово (приблизно по столовій ложці) вводимо цукор. Збиваємо близько 5 минут.
2. Тепер також поступово і не перестаючи збивати вводимо воду і збиваємо ще 5 хвилин. За цей час білки повинні стабілізуватися. Поступово вводимо крохмаль, збиваємо 5 хвилин. Маса повинна вийти глянсовою, стабільною, а при витяганні віночка з’являтися «дзьоб» як на видео.
3. На пергамент викладаємо збиті білки, формуємо десерт. Всередині робимо виїмку для курда. Ставимо в духовку. І тут все дуже залежить від конкретно вашої духовки. Можна поставити на 90С тоді за 2 години безе буде готово. Я готувала при 60С в режимі конвекції близько 5 часов.
4. Для курда змішуємо вершки і лимонний сік. Нагріваємо на середньому вогні, не доводячи до кипіння. В окремій мисці змішуємо жовтки, цукор, крохмаль. Тонкою цівкою вводимо гарячу нагріту суміш, перемешиваем.
5. Переливаємо в каструлю, готуємо на повільному вогні, постійно помішуючи до загустіння. Повністю охолодити. Остиглу суміш змішуємо з вершковим маслом.
6. Викладаємо курд на готове безе, прикрашаємо ягодами. Зовні безе повинно бути добре підсушені, всередині м’яке, ніжне. Приємного апетиту!
Відео рецепт 👇