Домашні ковбаски зі свинини і курки для гриля

Домашні ковбаски зі свинини і курки для гриля простий рецепт. Робила перший раз, результат перевершив всі мої очікування 🔥 Ви можете використовувати улюблені спеції на свій смак 😍

Інгредієнти

☑️ 4кг свинини духовий (у мене окіст)
☑️ 1,5 кг філе стегна курячі
☑️ 2ст. води
☑️ 1,5-2ст.л. солі
☑️ 1ч.л. чорного перцю
☑️ 1ч.л. червоного перцю
☑️ Спеції (кавказькі трави)
☑️ оболонка натуральна свиняча (приблизно 5метров)

Домашні ковбаски зі свинини і курки для гриля покроковий рецепт

1. Свинину прокрутити на м’ясорубці на велику решітку. Філе стегна курки нарізати дрібно. З’єднати свинячий фарш і нарізану курку. Додати сіль, перець. Перемішати. Додати воду (у мене вийшло трохи більше 2стаканов, можливо знадобиться більше).

2. Заважати треба довго і ретельно (10 хв), щоб маса стала в’язкою. ⠀ Я розділила масу наполовину і в одну частину додала кавказькі трави (ви можете додати часник або улюблені спеції за смаком). ⠀ Масу залишити при кімнатній температурі на 1,5-2год. ⠀

3. Оболонку добре промити, згідно інструкції. ⠀ Далі насадку для ковбас змащуємо маслом, надягаємо оболонку і заповнюємо нашим фаршем. Зав’язуємо край (випустивши зайве повітря) та по мірі наповнення перекручуємо на бажану довжину, я це зробила в кінці формування колбас.

4. Проколюємо кожну ковбаску кілька разів зубочисткою. ⠀ Смажимо на вугіллі 😍 Виходять дуже соковиті всередині! Відразу скажу, зі спеціями мені сподобалося більше – вони вийшли більш ароматні 🔥

Відео рецепт 👇