фарширована Гарбуз кіноа і журавлиною

Як зробити гарбуз фаршировану кіноа і журавлиною рецепт простий в духовці. Любите цікаві рецепти? Тоді це блюдо вам безумовно сподобається! Гарбуз попередньо запікається в кленовій глазурі, а потім фарширується начинкою.⁣⁣⠀ ⠀ Екзотична крупа кіноа входить в топ-20 найбільш корисних продуктів, родом з Південної Америки, була основною культурою в раціоні індіанців, інків і майя.

Інгредієнти

КБЖУ на 100 гр:⁣⁣⠀
⁣⁣⠀
Желудевая гарбуз – 2 шт (кожна вагою приблиз. 1 кг)⁣⁣⠀
Яблучний оцет – 3 ст л⁣⁣⠀
Оливкову олію – 3 ст л⁣⁣⠀
Кленовий сироп – 2 ст л⁣⁣⠀
Сіль і перець – за смаком⁣⁣⠀
Ріпчаста цибуля – 1 шт⁣⁣⠀
Крупа червоної кіноа – 200 г⁣⁣⠀
Каррі – 1 год л⁣⁣⠀
Кориця – 1/2 год л⁣⁣⠀
Сушена журавлина – 60 г⁣⁣⠀
Петрушка пучок⁣⁣⠀
Солоні фісташки – 50 г (очищені)⁣⁣⠀

фарширована Гарбуз кіноа і журавлиною покроковий рецепт

1. Гарбуз розрізати навпіл, видалити насіння.⁣⁣⠀ У невеликій ємності змішати оцет з 2 ст л олії і сиропом. Змастити сумішшю гарбуз, посипати сіллю і перцем.⁣⁣⠀ Запікати в розігрітій духовці протягом 50-60 хв при 200°. Перевірити на готовність за допомогою виделки.⁣⁣⠀ Готову гарбуз змастити залишками кленової глазурі.⁣⁣⠀
2. Тим часом обсмажити цибулю на 1 ст л олії до готовності. Додати кіноа, каррі, корицю і сіль з перцем. Перемішати і смажити 1 хвилину.⁣⁣⠀ .Додати 400 мл води і довести до кипіння. Зменшити вогонь, накрити кришкою і готувати, періодично помішуючи протягом 20 – 25 хвилин до м’якості крупы.
3. Потім зняти з вогню, залишити на 5 хвилин. Додати журавлину, залишки кленової суміші, половиною петрушки і половиною подрібнених фісташок.⁣⁣⠀ Наповнити половинки гарбуза начинкою, посипати що залишилася петрушкою і фісташками.⁣⁣⠀ Подавати в гарячому вигляді.⁣⁣⠀

Відео рецепт 👇