Домашні козинаки кунжутне з сиропом топінамбуру

Готовий десерт всього з двох інгредієнтів: кунжуту і сиропу. Як зробити домашні козинаки кунжутне з сиропом топінамбуру рецепт простий.

Інгредієнти

1/2 склянки білого кунжуту;
2 ст. ложки сиропу топінамбура (або сиропи агави, кленового сиропу)

Домашні козинаки кунжутне з сиропом топінамбуру покроковий рецепт

1. Білий кунжут прожарити на сковороді при постійному помішуванні на слабкому вогні до легкого золотистого кольору. ⠀ Додати сироп топінамбура і, не припиняючи помішувати, залишити на вогні ще на пару минут.
2. Коли маса почне збиратися в ком, готово. ⠀ Перекласти масу на пергамент, накрити другим пергаментом і розрівняти зверху рукою і потім качалкою, формуючи прямокутний пласт завтовшки 0,5 див ⠀
3. Далі просто нарізати пласт на бажані сегменти. Козинаки застигають приблизно протягом 10 мин.