Домашні цукерки ягідні з шоколадом

Як смачно зробити Домашні цукерки ягідні з шоколадом простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко.

Інгредієнти

400 гр цукру
160г води р
80 гр сиропу глюкози
140 гр білка
18 гр желатину
70 гр пюре полуничне або малинове. Пюре можна зробити з заморожених ягід з цукром – змішати пробити блендером, і процідити (якщо у вас немає пюре, зробіть без нього – просто збільшіть кількість желатину на 2 грами)
50 гр крохмаль картопляний
50 гр цукрова пудра
барвник (за бажанням)

Домашні цукерки ягідні з шоколадом покроковий рецепт

1. Рамку або форму змастити будь-яким нейтральним маслом. Об’єднати сироп глюкози з водою і цукром. Нагріти суміш до 140 градусів. Замочити желатин в холодній воді. Цукрову пудру змішати з крохмалем. Злегка посипати рамку цією сумішшю (силіконову форму присипати не потрібно)
2. Збити білки до муссового стану. Суміш глюкози і цукру зняти з вогню і вилити на білки, збиваючи одночасно. Додати пюре і желатин, барвник (якщо використовується), і все вимісити. Трохи остудити суміш і збити в міксері до м’яких пік. Викласти суміш у форму (в рамку).

3. Акуратно розподілити її рівномірним шаром. Злегка присипати сумішшю картопляного крохмалю і цукрової пудри. Коли маса стабілізується, порізати її гарячим ножем, або вийняти з формы.
4. На цей момент маса не має липнути до рук. Обваляти в суміші цукрової пудри, крохмалю якщо НЕ покриваєте шоколадом. При бажанні можна занурити гимов в шоколад. Зберігати при кімнатній гимов температуре.

5. Якщо ви робите гимов з ягідно-фруктові пюре, візьміть кислуваті смаки. Дуже смачно виходить з чорною смородиною, або манго і маракуйя. Але в будь-якому випадку, смаки – це ваш выбор.

Відео рецепт 👇