Домашні цукерки з яблук і горіхів в шоколадній глазурі

Як смачно зробити Домашні цукерки з яблук і горіхів в шоколадній глазурі простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Ділюся цікавим рецептом цукерок з яблучного пюре, які я назвав «Яблучний грильяж». Я придумав новий спосіб переробити яблука на зиму – приготувати глазуровані цукерки з яблучного пюре. Дивіться, що у мене вийшло.

Інгредієнти

Начинка
• Яблучне пюре 1 кг
• Цукор 300 г
• Ванільний екстракт 2 ч. л.
• Горіхи 300 р

Глазур
• Шоколад темний 180 г (у мене 71%)
• Рослинне масло 40 г

Домашні цукерки з яблук і горіхів в шоколадній глазурі покроковий рецепт

1. Начинка. Яблука мою, розрізаю навпіл і викладати на деко з високими бортами. Відправляю запікатися в духовку на 20-30 хвилин при 180°С. Перетираю яблука в пюре, видаливши кісточки, перетинки, шкірку і веточки.

2. Пюре може швидко потемніти – так і повинно бути. Накриваю його харчовою плівкою в контакт і прибираю в холодильник. Коли пюре охололо, викладаю його в форму, додаю цукор, ванільний екстракт і перемішую. Ставлю форму в мікрохвильовку і уварюю пюре близько години імпульсами за 10 хвилин, кожен раз добре перемешивая.

3. Через цей час маса повинна помітно потемніти і ущільнитися. Горіхи подрібнюю з допомогою ножа (у мене суміш кешью і волоських горіхів). Додаю їх до готової яблучної маси і перемешиваю.

4. Викладаю у форму, застелену папером для випічки і рівномірно розподіляю. Прибираю в морозилку на 30-40 хвилин. Охолоджений шар витягаю з форми, обрізаю нерівності і нарізаю на порции.

5. Глазур.
Для глазурі шоколад з олією прогріваю в мікрохвильовці короткими імпульсами за 20 секунд, щоразу перемішуючи. Кожну цукерку вмочую в глазурі і викладаю на пергамент. Залишаю на 3-4 години до повного застигання шоколаду. Цукерки виходять щільними, але м’якими. Вони в міру солодкі, з хрусткими горішками внутри.