Одним з найсмачніших десертів, я вважаю це Чізкейк. Як зробити смачний Домашній чізкейк з вершкового сиру рецепт простий.
Інгредієнти
Основа для чізкейку
діаметр 18 см висота 6 см
⠀
70 гр масла вершкового 82%
20 гр жовток
60 гр цукор або цукрова пудра
70 гр мелений мигдаль або фундук
150 гр борошно
2 гр солі
20 гр вершкового масла для формування бортика
5 гр кокосової олії змастити металеву форму
Сирний шар
600 гр вершковий сир
200 гр яйце
170 гр вершки
100 гр цукор
20 гр лимонного соку
Цедра одного лимона
Натуральна ваніль
Домашній чізкейк з вершкового сиру покроковий рецепт
1. В деже міксера або в ручну змішуємо борошно, цукор, м’яке вершкове масло, борошно фундука, сіль перемішуємо і додаємо жовток. Змішуємо приблизно 30 секунд до утворення крихти. ⠀ Крихту викладаємо на деко, заморожуємо 30 хвилин. ⠀ Випікаємо в заздалегідь розігрітій духовці на 170 градусів 15 хвилин, до золотистого кольору. Повністю остудити і подрібнити блендером або на кавомолці, додаємо вершкове масло, перемішуємо. Форму змащуємо кокосовим маслом. Формуємо бортики. Ставимо в морозилку на 30 мин.
2. Сирний шар.
Змішуємо в деже міксера вершковий сир з цукром насадкою пелюстка, додаємо яйця по одному, вливаємо вершки, сік лимона і цедру, перемішуємо до однорідності. ⠀ Дістаємо форму з холодильника, вливаємо в неї сирну масу. Випікаємо чізкейк в духовці 110-120 градусів приблизно 2 години, на водяній бані ( ставлю деко з водою на низ духовці, а чізкейк вище на рівень).
Змішуємо в деже міксера вершковий сир з цукром насадкою пелюстка, додаємо яйця по одному, вливаємо вершки, сік лимона і цедру, перемішуємо до однорідності. ⠀ Дістаємо форму з холодильника, вливаємо в неї сирну масу. Випікаємо чізкейк в духовці 110-120 градусів приблизно 2 години, на водяній бані ( ставлю деко з водою на низ духовці, а чізкейк вище на рівень).
3. В готовому Чізкейк середина повинна тремтіти. Охолодити при кімнатній температурі і поставити в холодильник на 12 годин. ⠀ Прикрашаємо ягодами. Я використовую вершковий сир Hochland Cremette.