Домашній глінтвейн з апельсином і червоним вином

Як зігрітися в холодний зимовий вечір? Варіантів може бути багато… Домашній глінтвейн з апельсином і червоним вином простий рецепт. Укутати в ковдру, нагріти грілку, заварити велику чашку чаю, зайнятися спортом. А ми пропонуємо трохи розслабитися і приготувати глінтвейн. Цей диво-напій зігріває, заспокоює і піднімає настрій!

Інгредієнти

🔹 Червоне сухе/напівсухе вино – 750 мл
🔹 Вода – 100 мл
🔹Апельсин – 1 шт
🔹 Цукор – 3-4 ст. л.
🔹 Кориця – 1 паличка
🔹 Кардамон, гвоздика – 5 шт
🔹 Імбир – за смаком
🔹 Мускатний горіх – на кінчику чайної ложки

Домашній глінтвейн з апельсином і червоним вином покроковий рецепт

1. В невелику каструлю треба додати всі спеції, додати воду. Поставте на вогонь, доведіть до кипіння, прийміть з плити і дайте настоятися протягом 10-15 минут.
2. Отриману суміш треба процедить через сито, додати вино, цукор і скибочки апельсина.
3. Поставити на вогонь і нагрівати до 70-80 градусів. Дати настоятися 5 хвилин. Зігріваючий напій готов!