Домашній компот з аличі на зиму з кісточками в банках простий рецепт. Нарешті “дійшли руки” до привезений з гір ⛰️ аличі! Частина пішла на заморозку, а з решти, зробила компот!
Інгредієнти
На 2-х літрову банку
Алча – 1/3 частина банки
Цукор – 1 стакан (радянський гранований 250г)
Окріп
Домашній компот з аличі на зиму з кісточками в банках покроковий рецепт
1. Ягоди перебрати, добре промити. Заповнити банку на 1/3 і додати в кожну банку цукор. За бажанням можна додати листя запашною смородины.
2. Залити крутим окропом і прикрити кришкою. Поставити банку на стерилізацію на 10 хвилин для кожної банки.
3. Закрутити і укутати ковдрою до повного охолодження. Банки у мене перетрушені. Для чого це, я не знаю, але так робила бабуся, значить так, правильно!