Як приготувати Мацун вірменський напій рецепт схожий на йогурт.
Інгредієнти
1 літр добірного молока ( 3/2-6% )
1 ч/л закваска ( залишок від попереднього мацуна ) або сметана і натуральний йогурт
Мацун вірменський напій покроковий рецепт
1. У мене традиція, мацун завжди роблю під вечір, щоб залишити на ніч . Для початку молоко кип’ячу, як починає кипіти , залишаю на хвилин 5, після чого остуджую приблизно до 40-50 °C (перевіряю пальцем, молоко повинно трохи “кусати” теплом).
2. І заквашиваю додаючи на літр молока 1 ч ложку закваски (залишок від попереднього мацуна), моя закваска в цьому випадку була сметана і мацун, але якщо у вас немає закваска від мацуна, ви можете використовувати натуральний йогурт і сметану в рівних пропорціях, але на літр молока краще використовувати 1 столову ложку натурального йогурту і сметанную массу.
3. Все добре перемішую і відправляю в духовку (духовка не включена), не закриваємо каструлю кришкою, закриваємо даерце духовки і залишаємо на ніч, можна і відправити в тепле місце, вкриваючи рушником залишити від 5 до 10 годин , після прибираю в холодильник і через добу наш мацун готовий до вживання. Готуйте і їжте на здоров’я !
Відео рецепт 👇