Яблучний збитень медовий домашній безалкогольний

Як зробити Яблучний збитень медовий домашній безалкогольний простий рецепт. Поділюся простим рецептом зігріваючого яблучного збитню – ідеального осіннього напою.
Зазвичай після довгих осінніх прогулянок, особливо під дощем, мені хочеться скоріше повернутися в теплий будинок і випити що-небудь гаряче. Збитень для мене став улюбленим напоєм в цей час року. Сьогодні я розповім, як приготувати його самостійно. Рецепт дуже простий, як і інгредієнти.

Інгредієнти

• Вода 1,5 л
• Яблука-2 шт.
• М’ята 2-3 гілочки
• Кардамон 5 шт.
• Гвоздика 4 шт.
• Імбир свіжий 2-3 скибочки
• Кориця 1 паличка
• Мед 2 ст. л.
• Лимон-2 скибочки

Яблучний збитень медовий домашній безалкогольний покроковий рецепт

1. Яблука попередньо мою, потім очищаю від шкірки, видаляють серцевину і ріжу на кубики розміром 1-1,5 см. Всі інгредієнти, крім меду та лимона, відправляю в каструлю і ставлю на огонь.
2. Доводжу до кипіння і варю 10 хвилин на слабкому вогні. На цьому етапі важливо не розварити яблука – вони повинні залишитися цілими. Якщо бачите, що яблука розварюються, можна зняти з вогню раніше времени.
3. Знімаю каструлю з вогню, даю трохи охолонути і додаю мед. Вичавлюю скибочки лимона і відправляю їх в каструлю. Перемішую напій і даю настоятися 5 хвилин під закритою крышкой.

4. Проціджую збитень через сито. Я кладу трохи проварених шматочків яблук в чашку і потім заливаю гарячим сбітнем. Напій виходить дуже приємний і согревающим.