Як зробити Домашній паштет з курячої печінки з вершками рецепт простий. Ідеальний паштет – який він? М’який, ніжний, кремовий, рожевий, з приємним післясмаком? Якщо так, то це він . Ну, або дуже близько до того. Весь секрет в температурі приготування. Хоча, і в складі, безумовно, теж. Буду вважати, що ви також, як і я, любите паштети і дуже хочете їх приготувати по-новому. Тому озброюємося кухонним термометрами (тепмощуп ідеально) і готуємо. Простіше нікуди!
Інгредієнти
320 г курячої печінки (очистити від плівок і жилок)
60 г вершкового масла
120 мл жирних вершків (від 33%
20 мл бальзамічного соусу (крему)
пара гілочок чебрецю
1 зубчик часнику
Сіль, перець
Домашній паштет з курячої печінки з вершками покроковий рецепт
1. Вершкове масло розтопити, кинути чебрець і часник, прогріти майже до закипання. Печінку скласти в блендер, налити вершки і пробити всі разом, влити олію і бальзамік, пробити ще раз. Вилити суміш по формах або баночках, не доходячи до краю 1-2 див. Баночками постукати об стіл, щоб вийшов зайвий повітря. Закрити фольгою. У глибокий лист налити гарячу воду і поставити в нього формочки.Вода не повинна доходити до краю баночок на 1-2 см.
2. Запікати при температурі 130 градусів приблизно 45 хвилин. Температура всередині паштету не повинна перевищувати 70 градусів. Вийняти баночки і, не відкриваючи фольгу, остудити при кімнатній температурі. Потім прибрати в холодильник. Готовий паштет має ніжну кремову консистенцію і рожевий колір. Саме час відкрити пляшку вина і насолодитися трапезой.
3. Та вже як смачно до такого паштету подати в’ялені сливи! Якщо раптом хтось не знає, то в’ялити сливи дуже просто. Сливи помити, розрізати навпіл, видалити кісточку. Викласти на деко або сушарку, присипати сіллю, цукром і розмарином або французькими травмами, і сушеним часником. В’ялити до готовності – вони повинні бути саме в’ялені, а не сушені. Потім скласти в баночку і залити олією з додаванням бальзамічного оцту і свіжого чеснока.