Домашній сирний сир із замороженого кефіру

Чим замінити КРЕМ СИРНИЙ КРЕМ СИР, СИР ФІЛАДЕЛЬФІЯ в десертах? Як зробити сирний сир із замороженого кефіру в домашніх умовах рецепт простий. Виходить ніжний сирний сир з кефіру. Для приготування такого м’якого сиру не підійде кефір жирністю 1%, так як вийде занадто мало сиру. Чим жирніше кефір, тим більше продукту Ви отримаєте в результаті. Такий аналог крем-чизай, крем сиру чудово підходить для приготування десертів і випічки.
Також можна робити бутерброди на сніданок. Для бутербродів, просто додайте в неї сіль і зелень, або часник і спеції. Майте на увазі, що довго домашній сир із заморожених кисломолочних продуктів зберігати не можна. Максимум 5 днів в холодильнику. Чим замінити крем сирний крем сир, сир Філадельфія, в десертах? Готую м’який сирний сир з кефіру. Сьогодні я хочу з Вами поділитися бюджетним варіантом приготування м’якого сирного сиру Філадельфія. Цей крем сир не гірше оригіналу. Для випічки і десертів він підходить ідеально.

Інгредієнти

Кефір (у мене 3,2% жирності) – 2 літра
Вага сиру – 580 грам

Домашній сирний сир із замороженого кефіру покроковий рецепт

1. Для приготування сиру я взяла 2 літра кефіру жирністю 3,2%. Відправляємо його в морозильну камеру. Я залишила його заморожуватися на ніч. До речі, заморожений кефір може зберігатися в морозилці досить довго. Для приготування такого м’якого сиру не підійде кефір жирністю 1%, так як вийде занадто мало сиру. Чим жирніше кефір, тим більше продукту Ви отримаєте в результаті. Вранці наступного дня витягуємо кефір.

Якщо він у Вас в таких коробках, як у мене, то просто зрізаємо верхівку і залишаємо розморожуватися приблизно на 5-6 годин при кімнатній температурі. Якщо у пакетах, то можна перекласти в каструлю. Коли кефір частково розморозиться, переливаємо його в друшляк, застелений марлею. Марлю потрібно скласти не менш, ніж в 4 шари. Не забудьте підставити ємність, в яку буде стікати сироватка. Накриваємо кефір марлею і залишаємо до повного розморожування при кімнатній температуре.

2. Коли кефір повністю розморозитися, я кладу зверху тарілку і ставлю наповнену водою банку. Всю конструкцію відправляю в холодильник на ніч. Сироватка стече, а сир стане щільним. Ранок м’який сирний сир буде вже готовий. Він чудово підходить для приготування десертів і випічки. Також можна робити бутерброди на сніданок.

Відокремилася сироватка також використовується в приготуванні млинців, пирогів і навіть хліба. За смаком трохи відчувається кефірна кислинка. Якщо Вам це не подобається, то можна приготувати з ряжанки. Я готувала пиріг з нектаринами і сирною начинкою. Використовувала саме цей сирний сыр.

3. Вийшло дуже смачно, ніякої кислинки після випічки не відчувається, при тому, що цукру я поклала набагато менше, ніж за рецептом. Рецептом цього пирога я поділюся з Вами в наступному відео. Давайте зважимо, скільки сиру у мене вийшло з 2 літрів кефіру. Вага тарілки 413 грамів. Значить сиру вийшло приблизно 580 грам.

Цієї кількості вистачить для приготування великої чізкейку. Подивіться, яка у нього текстура. Однозначно рекомендую приготувати такий бюджетний аналог кисломолочного сиру. Для бутербродів, просто додайте в неї сіль і зелень, або часник і спеції. Майте на увазі, що довго домашній сир із заморожених кисломолочних продуктів зберігати не можна. Максимум 5 днів в холодильнику. Приємного аппетита!