Конкуренцію тортикам нашого дитинства, мабуть не зможуть складе ні які новомодні торти. Домашній торт Рижик зі сметанним кремом зі згущеним молоком простий рецепт.
Інгредієнти
3 великих яйця
110 грам вершкового масла
170 грам цукру
1 чайна ложка з гіркою соди
Маленька Щіпка солі
500-600 грам борошна
Крем:
Сметана 600 грам мінімум 25% жирності
Ванілін
Кілька крапель лимонного соку
Згущене молоко 400 грам
Домашній торт Рижик зі сметанним кремом зі згущеним молоком покроковий рецепт
1. Для цього тортика Важливу роль відіграє процес приготування! У мисці з’єднати цукор, яйця, масло, сіль, добре перемішати і поставити на водяну баню. Постійно перемішуючи добре прогріти массу.
2. Додати соду дати добре спіниться і ввести всю муку. Залишити на «бані» ще 3-4 хвилини помішуючи. Тісто повинне вийти м’яким і не липким. Розділити тісто на 8 однакових колобков.
3. Кожен колобок розкачати в тонкий пласт і випікати в духовці 5-6 хвилин при 180 С. Після складання торта залиште його в холодильнику мінімум на 10 годин. Він стає дуже м’який і буквально тане в роті 🤤