Домашній торт Рижик зі сметанним кремом зі згущеним молоком

Конкуренцію тортикам нашого дитинства, мабуть не зможуть складе ні які новомодні торти. Домашній торт Рижик зі сметанним кремом зі згущеним молоком простий рецепт.

Інгредієнти

3 великих яйця
110 грам вершкового масла
170 грам цукру
1 чайна ложка з гіркою соди
Маленька Щіпка солі
500-600 грам борошна

Крем:
Сметана 600 грам мінімум 25% жирності
Ванілін
Кілька крапель лимонного соку
Згущене молоко 400 грам

Домашній торт Рижик зі сметанним кремом зі згущеним молоком покроковий рецепт

1. Для цього тортика Важливу роль відіграє процес приготування! У мисці з’єднати цукор, яйця, масло, сіль, добре перемішати і поставити на водяну баню. Постійно перемішуючи добре прогріти массу.
2. Додати соду дати добре спіниться і ввести всю муку. Залишити на «бані» ще 3-4 хвилини помішуючи. Тісто повинне вийти м’яким і не липким. Розділити тісто на 8 однакових колобков.

3. Кожен колобок розкачати в тонкий пласт і випікати в духовці 5-6 хвилин при 180 С. Після складання торта залиште його в холодильнику мінімум на 10 годин. Він стає дуже м’який і буквально тане в роті 🤤