Домашній здобний хліб хала з шоколадно-горіховою начинкою

Боже мій! Яка ж вона смачна!!! Як зробити Домашній здобний хліб хала з шоколадно-горіховою начинкою рецепт простий в духовці.

Інгредієнти

Інгредієнти на прямокутну форму 21*11 див.:

•Борошно – 250 гр.
•Дріжджі сухі – 8 гр.
•Цукор – 40 гр.
•велике Яйце – 1 шт.
•Вершкове масло м’яке – 40 гр.
•Сіль – 1/4 ч. л.
•Вершки жирні (20% жирності) – 100 мл

✔️Начинка:
•Темний шоколад – 50 гр.
•Вершкове масло м’яке – 50 гр.
•Цукрова пудра – 30 гр.
•Какао – 1 ст. л.
•Горіхи (фундук, фісташки, мигдаль) за вашим вибором – 60 гр. подрібнити в дрібну крихту

✔️Для змащування перед запіканням:
Яйце + 1 ч. л. води – збити.

✔️Сироп для змазування після випічки:
•Цукор – 50 гр.
•Вода – 60 мл

Довести до кипіння, варити на слабкому вогні 5-6 хвилин. Остудити.

Домашній здобний хліб хала з шоколадно-горіховою начинкою покроковий рецепт

1. Тісто: У мисці змішати борошно,дріжджі, цукор і перемішати. Додати яйце, сіль і масло, перемішати. В 2 етапи додати вершки і замісити гладке, не липнущее до рук тісто (приблизно 8 хв.). Тісто виходить дуже приємне на дотик. Перекласти тісто в змащену маслом миску, накрити, прибрати в тепле місце для підйому на 1,5 – 2 часа.
2. Тісто має збільшиться в об’ємі в 2 рази. Начинка: Шоколад розтопити в мікрохвильовці, перемішати до однорідної маси і не багато остудити. У мисці змішати всі інгредієнти для начинки і добре перемішати. Піднялося тісто обім’яти, розділити на 3 рівні частини. Кожну частину розкачати в тонкий прямокутник. Ложкою або лопаткою рівномірно розподілити 1/3 начинки на тісто не доходячи до далекого краю 3 см.
3. Кожен прямокутник скачати в рулет. Заплести рулети в косичку, добре защипнути краю дух сторін. Форму для випічки застелити пергаментом. Перекласти Халу у форму, накрити, залишити для підйому на 1 час.

4. Духовку розігріти до 180° (віх / низ) Змастити піднялася Халу збитим яйцем. Випікати близько 40 – 45 хвилин (якщо верх підгорає, накрити фольгою) до золотисто-коричневого кольору. Дістати з духовки і відразу рясно змастити сиропом. Остудити і можна насолоджуватися! Зберігати до 4 днів в контейнері при кімнатній температуре.

Відео рецепт 👇