Як зробити Домашній зефір Яблуко Апельсин рецепт простий. Заводний апельсин. Рецепт зефіру. ⠀ Друзі, ви помітили, що на носі листопад? ⠀ А адже ще недавно жовтень тільки починався і я раділа, думаючи, що він несе з собою пору золотої осені… ⠀ Шурхіт листя під ногами, яскраві фотосесії, осінні ягоди і фрукти… ⠀ А він взяв і приніс з собою холод, перші заморозки, дощові дні і тумани ⠀ І найнеприємніше, він приніс з собою квартирну прохолоду!
Загалом той час, коли ворушиться взагалі не хочеться, а хочеться закутатися в плед і чекати, коли ж хтось з домочадців вигукне заповітне: “Нам дали тепло!” ⠀ Але я знаю ліки, яке допоможе підбадьоритися не тільки в жовтні, але і подарує радість і в листопаді і грудні. ⠀ Це він – зефір “Заводний апельсин” несе в собі терпкий, насичений смак стиглого апельсина і теплоту кориці. ⠀ Спробуйте його і ви зрозумієте, що до плед і книзі це ідеальне доповнення. А якщо не згодні, то пишіть, обсудими.
Загалом той час, коли ворушиться взагалі не хочеться, а хочеться закутатися в плед і чекати, коли ж хтось з домочадців вигукне заповітне: “Нам дали тепло!” ⠀ Але я знаю ліки, яке допоможе підбадьоритися не тільки в жовтні, але і подарує радість і в листопаді і грудні. ⠀ Це він – зефір “Заводний апельсин” несе в собі терпкий, насичений смак стиглого апельсина і теплоту кориці. ⠀ Спробуйте його і ви зрозумієте, що до плед і книзі це ідеальне доповнення. А якщо не згодні, то пишіть, обсудими.
Інгредієнти
У діжу
70 білка
140 г цукру
⠀
Для сиропу
140 г води
8 г агар-агару силою 900 (я готувала на чилійському proagar)
250 г пюре яблуко-апельсин
300 г цукру
1-2 чайні ложки кориці
Домашній зефір Яблуко Апельсин покроковий рецепт
1. Ставимо готуватися сироп. У сотейник з товстим дном відправляємо агар і воду. Ставимо на середній вогонь і доводимо до стану киселька. Додаємо цукор, пюре і варимо сироп до 105-110С. ⠀ Після того, як додали в сироп пюре ставимо збиватися білки. ⠀ В діжу міксера відправляємо білок і збиваємо його до пивної піни, після чого частинами додаємо цукор і збиваємо в густу піну. ⠀
2. Як тільки сироп досягає потрібного моменту, знімаємо з вогню, чекаємо поки припиниться активну кипіння і вливаємо в пишну білкову масу тоненькою цівкою. Збиваємо до щільних пік. ⠀
3. Відсаджуємо і даємо час для стабілізації і дозрівання. Коли зефір готовий обвалюємо в цукровій пудрі і подаємо до столу. ⠀ Додаємо корицю або в пюре, при його виготовленні, або в білкову масу, або вже в кінці збивання зефірної массы.