Пісочний пиріг зі сливами

Пісочний пиріг з сливами простий рецепт в духовці. Рецептом цього тесту поділилася з моєю мамою її подруга ще в студентські роки. З тих пір мама пече по цьому рецепту багато-багато років і передала його мені. І я вже багато років готую пироги за цим рецептом.

Інгредієнти

на форму 20 см:

250 г борошна
0,5 ч. л. розпушувача
100 г вершкового масла кімнатної температури
1 яйце
100 г цукру

Начинка:
8-10 злив – 400г
70-100 г цукру (залежно від солодощі злив)
1ст.л. кукурудзяного крохмалю

Пісочний пиріг зі сливами покроковий рецепт

1. Змішати масло кімнатної температури з цукром. Додати яйце і перемішати. Додати борошно з розпушувачем і замісити тісто. Тісто накрити плівкою і прибрати в холодильник поки готуємо начинку. Для начинки витягніть із слив кісточки, порізати на дольки і змішайте з цукром і крахмалом.

2. Дістаньте тісто, відокремте від нього невеликий шматочок для смуг зверху пирога, а іншу частину тонко розкачайте між двох шарів пергаменту. Тісто викладіть у форму, утрамбуйте його, а надлишки обріжте по краях ножом.

3. Надлишки тіста змішайте з шматочком для смуг, розкачайте в тонкий прямокутник і поріжте на тонкі смуги. Смуги викладіть на пирозі переплітаючи один з другом.

4. Випікати в розігрітій до 180 градусів духовці 40-45 хвилин до рум’яної скоринки. Пиріг остудити і тільки потім разрезать.

Відео рецепт 👇