Домашній зефір з яблучного пюре з агар агаром класичний

Як зробити смачний Домашній зефір з яблучного пюре з агар агаром класичний простий рецепт.

Інгредієнти

У діжу:
125гр яблучного пюре
30гр білка
100гр цукру

в сотейник:
100гр води
7g агару
50гр інвертного сиропу
130гр цукру

Я додала цедру апельсина

Домашній зефір з яблучного пюре з агар агаром класичний покроковий рецепт

1. Яблучне пюре я приготувала з червоних солодких яблук. Три середніх яблука миємо, зрізаємо шкірку, нарізаємо на шматочки і ставимо в мікрохвильовку, запікаємо яблука п’ять хвилин. Пробиваємо блендером – пюре готове. Охлаждаем.

2. Масу збиваємо до пишної шапки на віночку. Незважаючи на те, що пюре я приготувала із звичайних яблук і воно було досить рідким, збита маса швидко і була дуже пишною (головне тут не перекласти білка, адже ми всі пам’ятаємо – чим менше пектину в пюре, тим менше ми додаємо білка).

3. Сироп доводимо до тонкої безперервної ниточки і вливаємо тонким струмком у готову масу. Масу збиваємо ще 15 секунд, далі перемішуємо її лопаткою знизу вгору і викладаємо в кондитерський мішок з насадкою.

! Якщо ваш сироп зварився і злегка загус, додайте пару ложок води і просто доведіть сироп до перших бульбашок і ниточку повторно не шукайте, в моєму випадку сироп простояв три дні і перетворився в мармелад. Щоб його розтопити, мені знадобилося влити 100гр води і в цьому випадку необхідно знайти ниточку повторно.

4. Відсаджуємо зефір і даємо йому дозріти приблизно 48 годин – влітку. Далі склеюємо половинки між собою і обвалюємо в цукровій пудрі, зберігаємо зефір в герметичному контейнере.

5. Готово.

Відео рецепт 👇