Домашня карамель класична для торта

Базовий класичний рецепт карамелі за 10 хвилин. Солона або не солона, з арахісом або без, рідка або густа – це на ваш вибір, зараз все покажу. Як зробити домашню карамель класичну для торта рецепт простий і швидкий.

Інгредієнти

Цукор 110г
Вода 30г
Вершки 33%:
густою начинки – 40г
Середня (як у мене на відео, але вона при охолодженні стає густішим, в’язка) – 90г
Рідка карамель (підійде як просочення або наприклад для оладок) – 120г
Вершкове масло – 35г

Домашня карамель класична для торта покроковий рецепт

1. В сотейнику з’єднуємо цукор і воду і на середньому вогні чекаємо поки весь цукор розтане. Не в жодному разі не перешиваємо!!!, максимум можна злегка понаклонять каструльку в одну й іншу сторону. Далі чекаємо поки суміш придбає бурштиновий колір. (Не коричневий, інакше буде гірчити.)

2. Прибираємо з вогню, акуратно вводимо теплі вершки і перемішуємо. Коли бурління закінчиться, додаємо вершкове масло і перемішуємо до однорідного состояния.

3. Карамель готова! Можна додати щіпку солі або горішки за смаком. Після стабілізації, карамель стає густішим 👌Готуйте на здоров’я 🙏

Відео рецепт 👇