Домашня ковбаса з мяса птиці та желатину

Домашня ковбаса з м’яса птиці та желатину простий рецепт. Для тих, хто сумує за нею, а магазинну не їсть. Рецепт дуже простий. Звичайно це не магазинний смак і консистенція, але мені дуже сподобалася. Головне побільше смачних спецій 👌🏼 Я робила з філе індички, але можна взяти цілу курку, відварити і потім просто зняти з кісточок – так буде навіть соковитіше. Або стегно індички . Загалом те, що ви любите і частіше їсте.

Інгредієнти

800 г м’ясо птиці (як я вже сказала будь-яка частина)
20 г желатину (порошок)
сіль, перець, сушений часник і будь-які ваші спеції, кітякі дуже любите
200 мл бульйону (в якій буде варитися ваше м’ясо)
лавровий лист, запашний перець , цибулина (для бульйону)
1 маленька буряк (якщо хочете надати кольору ковбасі, але можна і без неї, на смак ніяк не впливає)

Домашня ковбаса з м’яса птиці та желатину покроковий рецепт

1. Ставимо варитися наше м’ясо. Я роблю завжди на другому бульйоні. Як тільки м’ясо закипить, чекаємо 10 хвилин, зливаємо і ставимо знову наш бульйон (додаємо лавровий лист, запашний перець, цибулину). Варимо до готовності Як буде готово, відливаємо 200 мл бульйону і остужаем.
2. М’ясо обробляємо від кісточок , шкури і тд. Буряк чистимо і тремо на дрібній тертці , віджимаємо сік ( я віджимають руками, але можна і через марлю або бинт) В охолоджений бульйон додаємо 20 г желатину і даємо 10 хвилин постоять.
3. Після в сотейнику нагріваємо (АЛЕ НЕ КИП’ЯТИМО) просто нагріваємо, щоб желатин розчинився. Якщо закипить, то желатин втратить свої властивості !!!! Після частіше змішуємо бульйон, м’ясо, спеції і пробиваємо блендером до стану паштета.
4. Для форми я взяла пляшку (відрізала горлову частину) . Виклала туди паштет і залишила в холодильнику на ніч. Вранці пляшку розрізала і ковбаса готова 👌🏼