Домашня паста своїми руками

Як зробити Домашню пасту своїми руками рецепт простий. 2 факти про домашньої пасти: 1. Це дуже смачно. 2. Це дуже просто. ⠀ Простіше ніж піца або сливовий пиріг, наприклад. І по продуктах, і в процесі. ⠀ Крім того, це так по-справжньому, по-сімейному, як якщо б тебе перемістили в італійську сім’ю десь в глибинці Болоньї, де, я впевнена, і сьогодні роблять пасту самі, без всяких навіть там лапшерезок. ⠀ Сьогодні ділюся з вами найпростішим і популярним рецептом. Його опис зайняло у мене більше часу, ніж приготування пасти, так що нехай вас не лякає довгий текст.

Інгредієнти

480 г борошна (почніть із звичайною, а далі вже будете пробувати інші види)
5 яєць
2 г солі

Домашня паста своїми руками покроковий рецепт

1. Борошно просіяти на стіл, додати сіль, зібрати гіркою і зробити заглиблення посередині. ⠀ Розбити яйця в поглиблення, перемішати виделкою їх між собою, поступово підхоплюючи борошно. ⠀ Коли місити виделкою стане важко, підключаємо руки і замішуємо тісто хвилин 15. Якщо робити це під сериальчик, час пролетить непомітно😉 ⠀

2. Упакувати тісто в плівку і прибрати в холодильник. ⠀ Через півгодини дістати тісто (якщо ваш стіл невеликий, розділіть тісто на 2 частини і розкачати його на столі, припыленном борошном, тонкий-тонкий прямокутний аркуш. Він повинен просвічувати і бути трохи товщі паперу. ⠀ Даємо тісту полежати хвилин 15, припыляем борошном і скручуємо в рулетик. ⠀ Нарізати упоперек на тонкі смужки – такої ширини вийде майбутня лапша.

3. Розгорнути отрезочки, і при бажанні скрутити як тальятелле. ⠀ Доводимо до кипіння воду, солимо і варимо локшину буквально 2-3 хвилини. Готово! ⠀ Далі додаєте до пасти те, що любите. У мене це пармезан, цедра лимона і петрушка🌱 ⠀ З вказаної кількості продуктів вийде 5-6 порцій. ⠀ Можна зварити частину, інше накрити плівкою і прибрати в холодильник (на 2-3 дні) або в морозильну камеру (на 1-2 місяці)