Домашнє імбирне печиво

Як зробити смачне Домашнє імбирне печиво рецепт простий в духовці. Перший рецепт нашого святкового марафон це дивно смачне печиво, яке залишиться для вас яскравим спогадом!

Інгредієнти

– цукор 500 гр.,
– окріп 200 мл,
– сода 1 ч. ложка,
– сіль щіпка,
– яйце куряче 1 шт.,
– масло вершкове м’яке 200 гр.,
– борошно 900 гр.,
– 2 ч. ложки кориця,
– сухий імбир 2 ч. ложка,
– мускатний горіх 1/2 ч. ложки,
– 1/2 ч. ложки кардамон,
– кайенский перець-1 ч. ложка,
– какао 2 ч. ложки.

Домашнє імбирне печиво покроковий рецепт

1. Цукор кладемо в сотейник з товстим дном і на середній вогонь. Нагріваємо поки цукор не перетвориться на темну карамель (повинен бути темно-бурштиновий колір, але не чорний). Швидко і акуратно вводимо окріп. Буде сильно шипіти. Перемішуємо до повної однорідності смеси.
2. Тепер додаємо масло і добре перемішуємо. Закидаємо всі спеції (какао теж), сіль і соду. Підніметься невелика шапка піни. Залишаємо хвилин на 30 остыть.
3. Тепер додаємо яйце і борошно, замішуємо тісто. Відправляємо в холодильник на 1,5 години. Розкачуємо товщиною 3-4 мм і вирізаємо пряники. Випікаємо при 180 °С 7-9 хв. Прикрашаємо за бажанням глазурью.