Домашнє морозиво пломбір з вершків та згущеного молока

Як зробити домашнє морозиво пломбір з вершків і згущеного молока рецепт. Сьогодні готуємо вершкове морозиво по самому простому рецептом. Це дуже смачно, а головне, готується дуже швидко.

Інгредієнти

Вершки 33-35% – 500 мл
Вафельні коржі – за бажанням
Згущене молоко – 370 грам (1 банка)

Домашнє морозиво пломбір з вершків і згущеного молока покроковий рецепт

1. Нам знадобиться 500 мл вершків жирністю 33-35%. Перед збиванням я завжди відправляю вершки в морозилку приблизно на 30 хвилин. Перед тим, як вилити вершки в ємність, їх потрібно трохи збовтати, так як при зберіганні вершки мають властивість розшаровуватися. Ємність для збивання обов’язково повинна бути сухою і чистою. Для збивання вершків підходить ручний або планетарний міксер з насадкою віночок. Занурювальний блендер на ножах не подходит.

2. Віночки також повинні бути сухими. Починаємо збивати вершки на невеликій швидкості, поступово збільшуючи швидкість. Чим жирніше вершки, тим швидше вони збиваються. 35% збиваються набагато швидше, ніж 33%. Нам потрібно збити вершки до м’яких піків. Вершки такої консистенції дуже легко змішуються з якимись іншими основами. Вершки не повинні стікати з віночків міксера. Тепер можна додавати згущене молоко. Потрібно 370 грам, тобто 1 банку сгущенки.

3. Додаємо її поступово, не припиняючи збивати вершки. Збивати потрібно недовго, вершки просто повинні змішатися зі згущеним молоком. У страву ставимо роз’ємне регульоване кільце. В кільце укладаємо вафельний корж. Бортики форми краще прокласти ацетатної плівкою або смужками щільного файлу, щоб потім швидко отримати морозиво з кольца.

4. Я цього робити не стала. Вершкову масу виливаємо поверх вафельного коржа. Маса не розтікається, так як вона дуже повітряна. Зверху викладаємо другий вафельний корж. Щільно притискати його не потрібно. Відправляємо в морозильну камеру приблизно на 5-6 годин. Краще всього приготувати таке морозиво з вечора, тоді процес очікування не буде таким болісним. Наше морозиво готове! Верхня вафля може трохи деформироваться.

5. Морозиво виходить дуже смачним. Кристалики льоду не утворюються, так як ми використовували жирні вершки. Якщо у Вас немає вафельних коржів, то вершковою масою можна просто заповнити контейнер і відправити заморожуватися. Спробувавши таке морозиво один раз, Ви більше не захочете купувати магазинний. Приємного апетиту!