Як приготувати домашнє шоколадне морозиво з вершків і згущеного молока рецепт простий. Сьогодні готуємо шоколадне морозиво, яке всі любили в дитинстві, по самому простому рецептом. Це дуже смачно, а головне, готується дуже швидко. Нам знадобиться 500 мл вершків жирністю 33-35%.
Інгредієнти
Какао-порошок – 60 грам (можна трохи менше)
Вафельні коржі – за бажанням
Вершків 33-35% – 500 мл
Згущене молоко – 180-200 грам (0,5 банки)
Домашнє шоколадне морозиво з вершків і згущеного молока покроковий рецепт
1. Перед збиванням я завжди відправляю вершки в морозилку приблизно на 30 хвилин. Вершки потрібно збити до м’яких піків. Починаємо збивати на невеликій швидкості, поступово збільшуючи швидкість. Вершки не повинні стікати з віночків міксера. У мене на каналі ще багато варіантів приготування домашнього морозива. Ссилочку залишу в описі під цим відео. Також нам знадобиться половина банки згущеного молока.
2. згущене молоко додаємо до вершків і продовжуємо збивати на мінімальних оборотах міксера. Збивати потрібно недовго, вершки просто повинні змішатися зі згущеним молоком. Згущеного молока можна покласти більше, дивіться на свій смак. Я хотіла, щоб морозиво було не дуже солодким. Вершки зі згущеним молоком перемішалися, тепер додаємо 60 грам какао-порошку. Важливо брати якісний какао-порошок. Какао можна класти навіть меньше.
3. Дивіться на свій смак. Тепер, у страву ставимо роз’ємне регульоване кільце. В кільце укладаємо вафельний корж. Бортики форми краще прокласти ацетатної плівкою або смужками щільного файлу, щоб потім швидко отримати морозиво з кільця. Я цього робити не стала. Вершкову масу викладаємо поверх вафельного коржа. Як бачите, маса не розтікається, так як вона дуже повітряна. Зверху викладаємо другий вафельний корж.
4. Щільно притискати його не потрібно. Відправляємо в морозильну камеру приблизно на 5-6 годин. Наше шоколадне морозиво готове! Я готувала морозиво з вечора, тому показую Вам результат вранці. Верхня вафля може трохи деформуватися. Звільняємо морозиво від кільця і нарізаємо на порційні кусочки.
5. Морозиво виходить дуже смачним. Кристалики льоду не утворюються, так як ми використовували жирні вершки. Якщо у Вас немає вафельних коржів, то вершковою масою можна просто заповнити контейнер і відправити заморожуватися. Спробувавши таке морозиво один раз, Ви більше не захочете купувати магазинний. Приємного апетиту!