Домашнє варення з айви шматочками на зиму

Домашнє варення з айви шматочками на зиму в банках найсмачніший рецепт простий.

Інгредієнти

айва – цукор 1/1,
склянку води

Домашнє варення з айви шматочками на зиму покроковий рецепт

1. Добре вимиту айву розрізати на чотири частини, видалити насіння і порізати невеликими шматочками. Перекласти айву в тару, в якій буде варитися варення і засипати цукром 1/1, влити туди ж склянку води і добре перемешать.

2. Або спочатку зварити сироп і занурити туди порізану айву. Ставимо варити на середній вогонь 🔥 на початку кілька разів добре перемешивавшая поки не розчиниться сахар.

3. Додати лимон 🍋 розрізаний на чотири частини , в кінці варіння його прибрати. Варимо на трохи нижче середнього вогні , поки варення не поміняє колір і стане прозрачным.

4. Варення з айви, вариться в один ☝️ етап 1 -1.5 години. Розливаємо варення гарячим по стерильним баночках, укутувати не обов’язково !💛