Як смачно зробити домашнє Вершкове морозиво на жовтках простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко.
Інгредієнти
Вершки 10% 80 мл
Жовтки 2 шт
Эритрит 5 ст. л.
(цукру за смаком)
Вершки 33% 300 мл
щіпка Ваніль
домашнє Вершкове морозиво на жовтках покроковий рецепт
1. Білки відділяємо від жовтків. Вершки 10% прогріваємо, не доводимо до кипіння. Жовтки змішуємо з эритритом або цукром, вливаємо трохи гарячих вершків і добре перемішуємо. Виливаємо до інших підігрітим вершками, ставимо на повільний вогонь. Доводимо до загустіння і розчинення эритрит/цукру, постійно помешивая.
2. Холодні 33% вершки збиваємо міксером до збільшення. Змішуємо вершки і остиглу масу з вершків і жовтків, додаємо ваніль і акуратно перемішуємо повітряну масу. Перелити у форму, накриваємо харчовою плівкою і прибираємо в морозилку на 1-2часа.
3. Потім дістаємо і перемішуємо. ( можна повторити кілька разів). Прибираємо в морозилку ще на 2-3 години. Якщо морозиво занадто тверде, то перед подачею поставте його в холодильник на 30 хвилин – 1 годину. При готовності ложкою створюємо кульки морозива, прикрашаємо й подаємо до столу. Приємного апетиту!
Відео рецепт 👇