Як зробити Дріжджові пончики на молоці з шоколадом рецепт простий 🍩 За 30 хвилин і з 7 інгредієнтів, які точно є у вас вдома.
Інгредієнти
Для тесту:
▫️молоко – 400 мл
▫️борошно – 550 р
▫️дріжджі – 1 упаковка (10-12 м)
▫️сіль – 1 щіпка
▫️цукор – 4 ст. ложки (80 г)
▫️олія слив. – 100 мл
▫️яйце – 1 шт.
⠀
Окремо:
▫️масло ростить. для смаження
▫️шоколад і посипка для прикраси
Дріжджові пончики на молоці з шоколадом покроковий рецепт
1. Наливаємо у ємність тепле молоко, додаємо дріжджі, цукор і 2-3 ст. ложки борошна. Розмішуємо. Даємо постояти 10 хвилин для активації дріжджів. Після опару додаємо цукор, що залишився, яйце, сіль і 6 ст. л. борошна, перемішуємо. Додаємо топлене вершкове масло. Перемешиваем.
2. Потім додаємо борошно до стану, поки тісто можна вимішувати в ємності. ⠀ Викладаємо тісто на поверхню і вимішуємо руками. Як зрозуміти, що тісто готове? Воно перестає прилипати до рукам.
3. Перекладаємо тісто у велику ємність і ставимо в тепле місце на 10 хвилин. ⠀ Розкачуємо тісто завтовшки 1,5-2 см і вирізаємо кола. Всередині кожного кола робимо маленький коло. ⠀
4. Коли пончики сформували, нагріваємо олію в сотейнику (обсяг 4-5 см від дна сковороди). Обсмажуємо з двох сторін на середньому вогні до красивого жовто-коричневого кольору. ⠀ Для прикраси я використовувала топлений шоколад та кондитерські посыпку.
Відео рецепт 👇