Як смачно зробити Ереванское печиво гата простий рецепт покроковий в домашніх умовах швидко.
Інгредієнти
Тісто:
– 200 г слив масла
-200 г сметани
-1 яйце
-1 ч л розпушувача
-3 ст борошна +- ( ст 230 мл)
Начинка:
-80 г слив масла
-6 ст л цукру+ ванілін, трісок. солі
-1 ст борошна
-1 яйце для змащування
Ереванское печиво гата покроковий рецепт
1. В мисці холодне масло з 2 ст борошном розтираємо в крихту, додаємо розпушувач, далі сметану і яйце, додаючи решту борошна замішуємо м’яке тісто, з тістом довго не граємо, прибираємо в холодильник на 30-40 мин.
2. Готуємо начинку хориз, масло кімнатної температури перемішуємо з цукром, додаючи сіль ванілін, додаємо борошно по частинах, отримуємо м’яку крошку.
3. Далі тісто ділимо на дві частини, розкачуємо тонкий прямокутний пласт 2 мм, розподіляємо частину начинки по всьому пласту і загортаємо рулетом, качалкою проходимо по рулету расплющивая на 1 см завтовшки, змащуємо яйцом.
4. Нарізаємо трикутники або прямокутні частини, випікаємо нагрітій духовці t 180° 30-35 хв, до рум’яної корочки.
Відео рецепт 👇