Як зробити гарбуз фаршировану кіноа і журавлиною рецепт простий в духовці. Любите цікаві рецепти? Тоді це блюдо вам безумовно сподобається! Гарбуз попередньо запікається в кленовій глазурі, а потім фарширується начинкою.⠀ ⠀ Екзотична крупа кіноа входить в топ-20 найбільш корисних продуктів, родом з Південної Америки, була основною культурою в раціоні індіанців, інків і майя.
Інгредієнти
КБЖУ на 100 гр:⠀
⠀
Желудевая гарбуз – 2 шт (кожна вагою приблиз. 1 кг)⠀
Яблучний оцет – 3 ст л⠀
Оливкову олію – 3 ст л⠀
Кленовий сироп – 2 ст л⠀
Сіль і перець – за смаком⠀
Ріпчаста цибуля – 1 шт⠀
Крупа червоної кіноа – 200 г⠀
Каррі – 1 год л⠀
Кориця – 1/2 год л⠀
Сушена журавлина – 60 г⠀
Петрушка пучок⠀
Солоні фісташки – 50 г (очищені)⠀
фарширована Гарбуз кіноа і журавлиною покроковий рецепт
1. Гарбуз розрізати навпіл, видалити насіння.⠀ У невеликій ємності змішати оцет з 2 ст л олії і сиропом. Змастити сумішшю гарбуз, посипати сіллю і перцем.⠀ Запікати в розігрітій духовці протягом 50-60 хв при 200°. Перевірити на готовність за допомогою виделки.⠀ Готову гарбуз змастити залишками кленової глазурі.⠀
2. Тим часом обсмажити цибулю на 1 ст л олії до готовності. Додати кіноа, каррі, корицю і сіль з перцем. Перемішати і смажити 1 хвилину.⠀ .Додати 400 мл води і довести до кипіння. Зменшити вогонь, накрити кришкою і готувати, періодично помішуючи протягом 20 – 25 хвилин до м’якості крупы.
3. Потім зняти з вогню, залишити на 5 хвилин. Додати журавлину, залишки кленової суміші, половиною петрушки і половиною подрібнених фісташок.⠀ Наповнити половинки гарбуза начинкою, посипати що залишилася петрушкою і фісташками.⠀ Подавати в гарячому вигляді.⠀
Відео рецепт 👇