Фаршировані баклажани фаршем та сиром у духовці простий рецепт. Приголомшливо смачне і ситне блюдо і всього 95 калорій на 100 р. Цікаво, якщо зараз хтось в instagram або все літо і інших мережах?). Це блюдо я спробувала, замовивши у відділі готової їжі в супермаркеті. Було дуже смачно, але жирновато. Вирішила повторити вдома, і вийшло просто на ура!
Інгредієнти
3 великих баклажана
1 цибулина
200 г нежирного яловичого фаршу
1 помідор
2 яйця
100 г сиру, який добре плавиться
1 год л солі
1/2 год л червоного або чорного перцю
1 год л олії для смаження
2 ст л оливкової олії
Фаршировані баклажани фаршем та сиром у духовці покроковий рецепт
1. У баклажанів відрізати хвостик і порізати кожен уздовж навпіл. Викласти на заскленій пергаментом деко і зробити на кожному глибокі розрізи сіточкою, не доходячи по 2-3 мм до країв. Накрити фольгою/кришкою, відправити в духовку при 200* на 40-50 минут.
2. У цей час почистити і нарезать дрібними кубиками цибулю. Обсмажити цибулю на розігрітій сковороді 2-3 хвилини. Додати фарш і готувати ще 10 хвилин, посолити, поперчити і відставити у бік. У миску розбити яйця, додати до них тертий сир, перемешать.
3. Помідор нарізати тонкими слайсами У запечених баклажанів вийняти серединку Начинити фаршем, покласти зверху помідор і поверх яєчно-сирну суміш Запікати ще 15-20 хвилин до утворення рум’яної шапочки.
Відео рецепт 👇