Фрикадельки в соусі з журавлини і брусниці

Як зробити Фрикадельки в соусі з журавлини і брусниці рецепт простий 🙃 Мама, я на радіо, але на дитячому, до дорослого ще не доріс. Лінивий варіант страви на вечерю, відмінно підходить для втомлених товаришів, що забажали повечеряти після важкого трудового дня.

Інгредієнти

Для митболов
— 1 кг фаршу з індички
— 2 цибулі-шалот або 1 середня цибулина
— 2 з. часнику
— 1 яйце
— 50 г панірувальних сухарів
— 100 г тертого твердого сиру
— 80 г томатної пасти
— маленький пучок кінзи, дрібно нарубаної

Для соусу
— 150 г замороженої журавлини
— 150 г замороженої брусниці
— 40 г томатної пасти
— 40 г соусу чилі або будь-якого іншого гострого соусу на ваш смак
— 1 ст. л. цукру
— 1 ст. л. лимонного соку

Фрикадельки в соусі з журавлини і брусниці покроковий рецепт

1. В глибокій мисці змішайте всі інгредієнти, залиште на 30 хв. Сформуйте фрикадельки, для цього шикарно підходить ложка для морозива. Викладіть на покритий пергаментом деко, поставте в розігріту до 180 гр духовку на 25-30 минут.

2. Поки фрикадельки запікаються, займіться соусом. У невеликій сотейник висипте ягоди, поставте на середній вогонь, доведіть до кипения.

3. Знизьте вогонь до мінімуму, додайте всі інші складові, перемішайте. Розкладіть фрикадельки по тарілках, полити соусом, прикрасьте зеленню і подавайте на стол.