Ходить гарбуз по городу, Питається свого роду: Ой чи живі, чи здорові, Всі родичі гарбузові… Гарбузова каша з рисом на молоці та воді в каструлі простий рецепт. Пам’ятаю з дитинства цей віршик 🥰 Як і гарбузову кашу, яку варила і мама, і бабуся. Обожнюю! Смакота! А ви? Любите? ⠀ Ця пропорція, яку я зараз вам дам – ідеальна!!!
Ось спробуйте приготувати так, каша виходить неймовірно смачною! ⠀ Сьогодні вона в мене з рисом, але можна варити з пшоном, булгуром, осередком, вівсянкою. ⠀ За бажанням можна додавати яблука, родзинки, корицю, вишні та інші ягоди. Експериментуйте! ⠀
Ось спробуйте приготувати так, каша виходить неймовірно смачною! ⠀ Сьогодні вона в мене з рисом, але можна варити з пшоном, булгуром, осередком, вівсянкою. ⠀ За бажанням можна додавати яблука, родзинки, корицю, вишні та інші ягоди. Експериментуйте! ⠀
Інгредієнти
800 г м’якоті гарбуза
Пів склянки води
350 мл молока
150 г крупи (у мене рис)
Сіль, цукор за смаком
Вершкове масло для подачі
Гарбузова каша з рисом на молоці та воді в каструлі покроковий рецепт
1. Гарбуз нарізати кубиками, перекласти в каструлю, залити водою і тушкувати 10 хвилин. ⠀ Потім залити молоком. Зверху викласти крупу.
2. Ні в якому разі не перемішувати, може пригоріти! ⠀ Додати сіль і цукор за смаком. ⠀ Довести до кипіння і варити на повільному вогні під кришкою 30 хвилин. ⠀
3. Потім кашу ретельно перемішати, щоб кубики гарбуза перетворилися на пюре. Додати вершкове масло і подавати кашу до столу.
Відео рецепт 👇