Гарбузова запіканка з манкою і кефіром без сиру

Гарбузова запіканка з манкою і кефіром без сиру в духовці простий рецепт. Відмінний варіант простого сніданку з сонячної гарбуза 👍

Інгредієнти

гарбуз очищена (можна заморожену) — 300 гр.;
крупа манна — ½ ст.;
кефір — ½ ст.;
цукор — ½ ст.;
яйце куряче — 1 шт.;
розпушувач — ½ ч. л.

Гарбузова запіканка з манкою і кефіром без сиру покроковий рецепт

1. Манну крупу заливаємо кефіром разом з цукром, відправляємо в холодильник на півгодини; Гарбуз ріжемо на шматочки і відварюємо до м’якості або запікаємо в духовці; Якщо гарбуз варили, зливаємо воду і подрібнюємо в пюре блендером або толкушкой для пюре;
2. Розбиваємо яйце в гарбузове пюре, додаємо замочену манку з холодильника; Додаємо розпушувач, ретельно перемішуємо; Форму для випічки змащуємо маслом, присипаємо манкою або панірувальними сухарями, виливаємо тісто;
3. Запікаємо при 180 °С 40-45 хвилин до сухої шпажки. Прикрасити можна ягодами обліпихи, смачно буде з обліпиховою чаєм. Приємного аппетита!